Hodanje koje opušta i leči ( 3108)

Stimulacija refleksogenih zona, drevna veština kojom se održava dobro energetsko stanje, postiže smanjenje fizičke i psihičke napetosti i kojom se popravlja opšte stanje organizma, bila je vekovima dobro čuvana tajna koju su znali samo odabrani.
 

Naime, smatra se da u stopalu postoji preko sedam hiljada nervnih završetaka raspoređenih u zone, čije stiskanje ili masiranje stimuliše rad unutrašnjih organa i promoviše ozdravljenje čitavog organizma. Hodanje po kamenčićima i tek pokošenoj travi, bio je idealan način stimulacije refleksogenih zona a ujedno i naš kontakt sa prirodom, planetom Zemljom i njenim magnetizmom.


Razvoj civilizacije udaljio nas je od prirode a društvene norme i pravila oblačenja smestila su nas u obuću koja je moderna, lepa ali veoma često neudobna za nošenje iako u njoj provodimo veći deo dana.

Sve ovo ima za posledicu  da je mobilnost čoveka značajno smanjena a sa druge strane je povećana učestalost deformiteta kičme i stopala, zbog čega refleksolozi savetuju nošenje obuće koja će ublažiti pritisak na podlogu, učiniti obuću udobnijom a istovremeno stimulisati refleksogene zone.

Ako puno hodate ili stojite na nogama, verovatno da ste mnogo puta osetili težinu  u nogama, bolove u stopalima i kičmi i na kraju napornog dana, nakon skidanja obuće ugledali nimalo prijatne otoke. U tom slučaju, trebalo bi da razmislite o kupovini ozbiljnih uložaka koji će smanjiti pritisak i opterećenje na Vaša stopala.

Energetix, kao i uvek ide u korak sa zahtevima svojih saradnika i potrošača, vodeći računa o njihovom zdravlju i udobnosti, prateći najsavremenije modne trendove. Predstavljamo Vam MAGNETNE GEL ULOŠKE, savršen ekstra tanki gel uložak sa prozračnim neklizajućim jastučićima u kojima je smešteno četiri neodimijumska magneta, svaki jačine 1200G.


Zašto su gel ulošci bolji od sintetičkih?
 

Tokom pandemije, mnogi su se trudili da sterilišu alkoholom sve moguće - hrane u teglama, plastične kese, Ä‘onove obuće... Zato su gel ulošci veoma laki za održavanje čak i kada su u pitanju najveći čistunci, jer se uvek mogu prebrisati alkoholom, čime se smanjuju neprijatni mirisi, posebno kod osoba koje su sklone preteranom znojenju.

Pogodni su i za nošenje letnje obuće jer se između palca i drugog prsta nalazi usek pa se mogu nositi i na tzv. “japanke” i sandale. Neodimijumski magneti smešteni unutar uloška postavljeni su tako da stimulišu zone na stopalu koje odgovaraju unutrašnjim organima.

Stimulacijom pojedinih zona na stopalu, podstiče se proizvodnja dobrih hormona, endorfina (hormona sreće) i serotonina koji su indikatori dobrog raspoloženja.

Magneti su postavljeni tako da pokrivaju zone koje odgovaraju:
 

  • srcu, 
  • plućima,
  • želucu,
  • bubrezima....


Kome će gel ulošci posebno značiti?
 

  • Dosadašnja klinička ispitivanja potvrdila su efikasnost uložakai kod periferne polineuropatije, zbog čega ih posebno preporučujemo dijabetičarima. 
  • Redovno nošenje uložaka smanjuje fizičku i psihičku napetost, relaksira mišiće, stimuliše mentalne funkcije, podstiže cirkulaciju krvi i limfe, poboljšava metabolizam, a može ublažiti glavobolje i depresiju kao i bolove u leđima i stopalima. 


Ulošci su savršena dopuna magnetnom nakitu, e-Flex liniji i drugim Magnawell proizvodima čije svakodnevno korišćenje garantuje najbolje dugoročne rezultate. Ukoliko imate bolove u predelu stopala, bilo da je u pitanju reumatski problem ili nošenje neudobne obuće, možete pridodati nanogvice ili nešto od suplemenata poput Kurkume i Indijskog tamjana, koji zahvaljujući svom antiupalnom dejstvu mogu značajno ublažiti bolna stanja.  

Ključne reči

magnetilekoviti magnetimedicinski magnetikurkumasuplementineodimijumski magnetigel ulosakgel ulosci za stopalagel ulosci sa magnetima